” – La zama asta îi punie și o țârucă die clisă afumată uări die pecie. Poț punie și die una și die alta.
Tai pecia coștie mai mnici și clisa o tai scrijele și mai apoi o crestez.
Pă lângă clisă și comlău îț mai trebe 2 morcoz, ai și ciapă verdie, frunză die leuștian, o mână bună die macriș, dacă ai, dacă nu ai nu pui că n-ai die undie punie!, jintuială îț mai trebe și tri, patru uoauă.
Tai cum ț-am zâs clisa și pecia. Corățăști comlău, rupti vârvurile și frunzăle mai crudie. Speli binie, binie comlău!
Tai ciapa și aiu. Tăt amu tai și morcodu.
Pui în oală să să frigă clisa crestată și coștile die pecie. După ce clisa s-o fript o scoț din oală și o pui diopartie.
Adauji păstă pecia friptă ciapa și aiu, partia albă și, la o vreme, morcodu. Amesteci, lași să să mai frigă o țârucă și morcodu. Pui o lingurucă die poprică dulce și potolești cu apă caldă. Lasă loc și la jintuială!
Fă o legătură dint-o tultină mai groasă die leuștian, lasă și niștie frunză, puni-o în oală. Lași să hiarbă încetuț.
Amu o vinit vremea să pui și coadile die ai și die ciapă pă care le-ai tăiet. Și mai pui comlău ales și spălat.
Până hierbe o vreme și comlău, spală macrișu și taie-l așe ca laștile. Punie-l în oală, macrișu una-duoauă hierbe și-și lasă gustu și acreala.
Punie dietilindi înt-on laboș mai mnicuț jintuiala cu frunză die leuștian și thiperi. După ce o dat a să încălzî toarnă jintuiala în zamă și mai lași să forcotiască încetuț.
Sparji, tăt pă rând, tri, patru uoauă. Țîpti tăt câtie on uou în zamă și învârț cu lingura să să împrăștie uou pân zama care hierbe. Așe or hierbe și zdrențăle aieste die uou diodată cu zama. Poț lăsa câtie on uou și așe întreg, să nu mai învârț în zamă și rămânie și hierbe așe întreg.
Când pui în blid, punie păstă zamă oarece verdiață tăietă mânânțăl.
Dumniezo Vă-mbucure și Vă alduiască! S-aveț sânătatie”!
niciun comentariu