R E D I R E C T I O N E A Z à 3,5%  

   D O N E A Z Ã!   Susţine-ne!     
|  CONTACT  |

Tocană die post cu pere și bureț

” – Pui la hiert pere noi, corățatie și spălatie. Nu-s mari că-s die iestimp, așe că le lași așe, uări, care-s mai mărișoare, le crepti di-a lungu. Le hierz în apă rece cu sare și petrinjel verdie. Speli burețîî și-i tai dăraburi mai mărișoare. Mai corățăști și speli tri hire die ai verdie și cinci- șasă die ciapă verdie. Pui să să frigă în oloi burețîî, adauji sare, o frunză die bombir și la o vreme ciapa și aiu tăietie mânânțăl. Adauji din când în când apă caldă di pă pere. Pui poprică, pui thiperi. Mai tai o thipărușe coștie, die gust, da și die coloare! Cătăcând s-o muiet aieste tăitie, adauji la tocană on bliduț die zamă die porodici mai grosuță, uări ptiar porodici tăieitie mânânțăl. Noa, le lași pă foc molcuț diompreună și când le vinie vremia pui în laboș și perile hiertie cu oarece apă di pă iele. Mai hierb tăitie laolaltă, iară coț die sare și nu mai pui în tocană numa’ oarece verdiață, după cum îț place.

Sânătatie și numa’ binie!”



niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *