Adaptându-se perioadei plină de restricții, Muzeul Zalău a scos în stradă, inaugurând noul program ”Muzeul în stradă”, expoziția ”𝑭-𝑩𝒖𝒄𝒂̆𝒕𝒂̆𝒓𝒊𝒂: 𝒈𝒖𝒔𝒕𝒖𝒓𝒊 𝒔̦𝒊 𝒃𝒖𝒄𝒂𝒕𝒆 𝒑𝒆-𝒏𝒄𝒆𝒓𝒄𝒂𝒕𝒆”, într-o încercare de a ține legătura, atât cât se poate, cu publicul. Sau, dacă vreți, ca un mesaj pentru public: suntem tot aici!
De ce despre mâncare? Pentru că, spun cei de la muzeu, parafrazându-l pe Vintilă Mihăilescu, ”poți descifra o societate într-o farfurie, adică poți să reconstitui, în mare măsură, istoria unei societăți uitându-te la când, cum, ce și cine mănâncă”.
Expoziția scoasă în stradă, pe gardul muzeului, prezintă o colecție de rețete și povești savuroase, prin intermediul celor care au răspuns provocării călătoriei culinare virtuale lansate de cei de la muzeu, și anume: Ana Tudoran, Andreea Ember, Alesuțan Anca, Alin Prunean, Ioana Baboș, Cosmina Gința, Crina Ana Terec-Cioban, Doina Cociș, Adela Kovacs, Alexandra Marincaș, Felicia Sabău.
niciun comentariu