„ – Iei o ciapă dhigană, o tai mânânțăl și o friji în tri linguri die oloi. O friji cătingan, n-o arz defel! Când s-o muiet ciapa, traji laboșu di pă foc di-o lăture și numa’ dup-aceie pui o lingură die poprică dulce. Amesteci binie și tie acupti amu die mămăligă. Faci o mămăligă mai țapână. Da hierz mămăliga în zăr cu sare, nu în apă. Iarna o poț hierbe în moare da atunci nu mai pui sare că ieste în zama die cureti morat.
Lași mămăliga să să hodinească și după ce s-o răcorit iei din mămăligă cu o lingură și faci așe niștie galuști pă care le pui în pârgălașu ce l-ai făcut mai naintie. Când ai umplut laboșu die galuștie le amesteci p-aieste cu pârgălașu și le mai încălzăști die vrei.
Noa, asta-i o mâncare die diminieață! Nici nu știu di ce nu mai fac oaminii amu! O mâncare așe bună! Noi, pruncii, diabdie așteptam să nie facă măicuța mămăligă acră. Poț mânca mămăliga iasta și cu oarișce morătură uări ptiar cu moare. Numa’ binie să aveț și sânătatie!”
niciun comentariu